Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. Horácký závod boxerů

7. 6. 2010

Obrazek

V pátek dopoledne jsme vyrazili se svojí smečkou směrem na Meziříčko, kde se měl konat víkendový závod boxerů. Cesta probíhala dobře a tak jsme do areálu rekreačního střediska přijeli jako první. Už tam "kmitaly" Dobruška s Adélou a vybíraly chatky pro závodníky. Nebylo to nic jednoduchého, protože týden předtím pršelo a všude voda nebo bláto.

Obrazek


My jsme zaparkovali na pěkném místečku , takže hřiště na kterém se cvičilo jsme měli hned před sebou.

Obrazek


Postupně začali přijíždět auta se známými i neznámými tvářemi 

Obrazek

Obrazek

V sobotu ráno bylo zahájení závodu, rozlosování čísel a už to frčelo. Odjelo se na stopy. Louka byla nad očekávání vysoká, ale každá zkušenost je dobrá.
Afra měla stopu hodinovou, bohužel nedopadla podle očekávání páníčka.
Barborka využila svého zdrhačského umění a tak chvíli musel jak páníček, tak pan rozhodčí za ní klusat. No a Borůvka měla tu smůlu, že přes nášlap přebíhala srnka. Přesto obě holky stopičku zvládly a postoupily o krok výše.
Po  stopách začala poslušnost ZZO. Následovala poslušnost kategorie ZM.

Obrazek

Pokračovalo se ZVV2 - Afrodita měla plac pro sebe. A babča se předvedla. Překážku měla sice sníženou na 80cm, ale docela slušně ji přeskočila , jako jediná zvládla i žebřík. Zato vysílačka se vůbec nepovedla.

Obrazek


Na řadu přišly ZVV1- jako první se na hřiště připravil Jindra s Agirem. Jsou to šikulové, ale nervozita udělala svoje.
Borůvka nastoupila jako třetí. A hned na začátku nastalo rozčarování. Volno trénujeme již s odepnutým vodítkem a tady jsme se musely rozejít a odepínat za pochodu. Borůvka byla udivená, co se děje a panička nervozní, že jí vodítko nejde odepnout. Nakonec se podařilo, ale volno už nebylo tak jak má být. I na ostatních disciplínách jsme bohužel ztrácely bodíky, ale nakonec jsme přece jen obstály a zůstaly ve hře.
Po Borůvce přišel na řadu Artush, při jeho volnu to chvilku vypadalo, že se mujde podívat na Borůvku, která měla odložení a spolu se vydají někam pryč. Naštěstí si to rozmyslel a místo toho šel označit sloup osvětlení.  Artush získal stejný počet bodů jako Borůvka.
Barborce se tentokrát poslušnost moc povedla. Ztráty byly minimální a výsledkem byla nejlepší poslušnost v kategorii ZVV1.

Obrazek

V sobotu večer jsme měli všichni možnost si zakousat na figuranta . Fotbalové hřiště bylo nacucané vodou a místy jsme se bořili až po kotníky.

Obrany byly naplánované na  neděli . Začalo se ZM, potom přišla na řadu ZVV2 a ZVV1.
Afra, která běhá všechny plenty si to tentokrát pěkně zkrátila a páníček neměl šanci ji uřvat. U figuranta štěkala a občas vykoukla, zda už páník přijde.

Obrazek

 
Po ukončení ZVV2 se přesunuli všichni závodníci ZVV1 na kraj lesa, kde naspupovali podle pokynů rozhodčího.
Borůvka nezklamala a oběhla pouze 1 plentu, na ostatní se vykašlala a honem k figurantovi. Tam se posadila a začala štěkat. Následovala prohlídka figuranta a ochrana psovoda. Hladké zadržení také zvládla a za protiútok byla pochválená rozhodčím , za nejlepší zákus. Poslední byla odolnost a hurá, zvládly jsme to :-)

Obrazek

Náše kousačka  Barborka nezklamala. Plenty vynechala stejně jako ségra a hrrr na figuranta. Tak se posadila a štěkala a štěkala. Zvládla i prohlídku figuranta a nevystartovala vpřed.
Při hladkém zadržení se jí povedlo skolit figuranta na zem.

Obrazek


Po skončení obran se už jen čekalo na celkové sečtení bodů a na pořadí umístění.

Barborka získala stejný počet bodů jako Artush, ale rozhodla obrana, kterou měl Artush za víc bodů.

Výsledky závodu :  

ZVV2 - Afrodita ...... 1 místo

ZVV1 - Barborka .... 4.místo

ZVV1 - Borůvka ..... 7.místo.

Zkoušky :  Barborka i Borůvka splnily limit  pro  ZVV1 a obě zkoušku udělaly


Za fotografie děkujeme Liborovi, který se chopil foťáku a cvakal a cvakal, protože my byli na place. Fotografie jsou již na rajčeti.

Dále velký dík patří figurantovi Michalovi , který všem měřil stejným metrem a byl moc šikovný.


• Horácký závod boxerů - 5.-6.6.2010- foto Jaroslav Kučera
• Horácký závod boxerů - 5.6.2010- foto Bäumlovi
• Horácký závod boxerů - 5.-6.6.2010- foto Bäumlovi
• Horácký závod boxerů - 5.-6.6.2010- foto Borůvka a spol

Napsali o nás v časopise PES PŘÍTEL ČLOVĚKA:

II. Horácký závod boxerů

Ve dnech 5. - 6. 6. 2010 se podruhé sjeli boxeři se svými majiteli ze všech koutů republiky, aby v areálu Rekreačního střediska Meziříčko podpořili obnovenou tradici Horáckého závodu boxerů na jeho druhém ročníku. K závodu nastoupilo celkem dvacet jedna dvojic ve čtyřech kategoriích dle Národního zkušebního řádu, v kategorii ZZO a ZVV 2 shodně po třech dvojicích, v kategorii ZM šest a v kategorii ZVV 1 devět dvojic.....


Závod začal v sobotu dopoledne stopami, na nich podali nejpřesvědčivější výkon Aura Canicula Grata s panem Ivanem Ščepkou se ziskem 98 bodů, nad devadesát bodů na stopě se dostali ještě Agir Xebor Czech pana Jindřicha Fojtíka (95b.) a  Artusch Deny Dog paní Ivany Landovské (93b.). V kategorii ZM patřila nejlepší stopa Fatty ze Zlatušky s Adélou Záhorskou (48b.)
Při následujících poslušnostech se poprvé představili i závodníci z kategorie ZZO, nejlepší výkon podaly Ann Ifrit a Ludmila Baumannová (51b.). V kategorii ZM nejlepší poslušnost předvedly Bria Starbox a Barbara Hromadová, v kategorii ZVV 1 podali na poslušnosti nejlepší výkon Barborka z Červeného hrádku (92b.) a Jaroslav Bárta a ve „dvojkách“ Afrodita z Červeného hrádku se stejným psovodem.
Sobotní večer patřil country písničkám, společnému posezení a přátelskému povídánío všem možném, hlavně o boxerech.
V neděli se pokračovalo obranami a speciálními cviky ZZO. Na podmáčeném terénu předváděl figurant vynikající práci a umožnil všem zúčastněným boxerům předvést velice pěkné výkony. Nejlepší obranu předvedl Artusch Deny Dog s Ivanou Landovskou (88b.), bodové srážky u všech psů byly především za neukázněnost. Ve speciálních cvicích ZZO předvedli nejlepší výkon Umbra z Kaštýlku s Karlem Baumannem.
Po obědě se všichni závodníci sešli na nástupu a vyhlášení výsledků. Vyhlášen byl také nejstarší pes závodu – desetiletá Fatty ze Zlatušky. Celkovým vítězem se stali a putovní pohár si odvezli Aura Canicula Grata s panem Ivanem Ščepkou z kategorie ZVV 1 s celkovým bodovým ziskem 275 bodů.
Poděkování patří sponzorům, díky kterým obdrželi všichni zúčastnění, nejen vítězové, hodnotné věcné ceny. Děkujeme všem, kteří se finančně nebo osobní pomocí pomohli uskutečnit tento závod,  pánům rozhodčím Jaroslavu Venhauerovi a Jiřímu Hammerovi za posuzování a rady do dalšího výcviku a Rekreačnímu středisku Meziříčko za poskytnutí příjemného zázemí a výbornou kuchyni.
Tak příští rok na Horáckém závodě boxerů již potřetí nashledanou!

Dobroslava Švaříčková

foto: Bártovi

Kompletní výsledky

Autor: Peggyna
Publikováno: 19.7.2010 10:23:34
Kategorie: Výcvik a sport
Rubrika: NZŘ












stránky dalších závodníků

http://kamennystavek.webnode.cz/       http://www.zmlyna.com        http://www.briastarbox.wbs.cz         ...          ...        ...       ...                

Adelaida od Kamenného stávku
Bria Starbox
Celestýna od Kamenného stávku
Diesel Aldebaran Taurus
Etiré Pěčínská růže
Fatty ze Zlatušky
Hedy ze Zlatušky
Irma ze Zlatušky ...