Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní tábor v Třímanech

 z deníčku cestovatelů :

Sobota : balení, příprava jídla na cestu ( pečené i nepečené ), nákupy, odjezd do Tříman

S naloženým bydlíkem a se člunem na vozíku jsme dorazili do Tříman, kde už byla veselá společnost. Za asistence  několika silných táborníků, kteří posilněni Balantinkou zatlačili 3,5tunové auto se nám povedlo zaparkovat ( trávník byl promočený a kola se bořila ).

Během odpoledne přijel i zbytek osazenstva a zabydlel se v chatkách . Horácio se svoji smečkou se nastěhoval do chatky, kterou již okupovaly vosy a nechtěly se nechat vyhnat.

Neděle: v 6 hodin zvonil budík  

Barborka a Borůvka ( s páníkama) šly na stopy. Máma Afra mohla zůstat v autě a dospávat. Vyšlápli jsme kopeček a dostali se na louku, s trochu vyšší trávou, ale hlavně hodně cestičk od zvěře.

8 hodin - snídaně , 9 hodin  - poslušnost  na louce pod cestou . Asi polovina stihla odcvičit bez deště, druhá půlka už trochu mokla.

12 hodin - oběd   

prší a prší

za pár minut 16 hodin - přestalo pršet - přijel figurant Honza a začaso se kousat ( teda jen kdo chtěl )

večer u ohně - zhodnocení dne   ...... a pak spáááát

 Pondělí: spíme dlouho, na stopy nejdeme, panička je poštípaná

Vedoucí areálu nám posekal trávu, to se nám to bude cvičit  . A taky jo - vzali jsme si k srdci rady trenéra a hned  byla poslušnost veselá. Po obědě jsme si dali 20 . Barborka byla tentokrát v autě, má oteklé pravé oko - asi od biče ze včera - při obranách bolestí odskočila.

16:30 - obrany  Borůvka šla první a opakujeme dokola vyštěkávání u plenty, aby nenapadala. Barborka - to samé. Afruška měla oběhnout 6 plent, ale pak nějakou zazdila a krásně bez doteku vyštěkala figuranta.

Večer - oheň moc nehořel, jen tak počmoudával, dřevo bylo mokré. Zhodnocení poslušnosti a obran.

Úterý: budíček  a na stopy.  To jsme si teda vybrali terén. Hnus. Na střídačku tráva od kotníků až po pás, lebeda, kopřivy a močálek.  Ale cesta do tábora lesem - pěkně za patama  šikulka.

Poslušnost - kdo co chtěl. My chůzi u nohy se zaléháváním , hraní, zákusy do ptáka, vysílačka.

Po poslušnosti ukázka vyhledání zakrytého figuranta na ploše.Afruška i Borůvka.

Zase prší