Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výběr krmení

Krmíme:

Našla jsem webové stránky, kde je pěkně popsáno jak vybírat granulky :
http://www.granule.cz/clanky/jake-granule-jsou-nejlepsi-pro-meho-psa/

zdroj : http://www.granule.cz

Podívejte se z jakých surovin je krmivo sestaveno!

První záložka na kartě zboží. Tam jsou seřazeny jednotlivé suroviny za sebou tak, že surovina snejvyšším podílem v krmivu je uvedena na prvním místě, druhá nejvýše zastoupená složka na druhém místě atd. Na základě toho můžeme kvalifikovaně odhadnout podíl jednotlivých složek.

Jaké suroviny chcete vidět v krmivu? 

Nejspíše maso nebo masovou moučku. Psi jsou masožravci, potřebují maso. Maso by mělo být označeno podle toho, z čeho pochází. Kuřecí maso, krůtí maso, jehněčí moučka atd. Formulace typu dehydrované drůbeží bílkoviny, vedlejší výrobky živočišného původu a jiné neidentifikovatelné výrazy, svědčí o neochotě výrobce přesně deklarovat, co všechno krmivo obsahuje. Věřte, může to být cokoliv. 

Suroviny jsou uvedeny v pořadí podle jejich hmotnosti, ale je tu další věc. Aby pořadí složek vypadalo lépe, výrobce uvádí různé součásti stejné složky jako samostatné položky. Tak například složení - kukuřice, kukuřičný lepek, kukuřičná mouka je  stále stejná surovina, a to kukuřice. Tyto složky dohromady mohou několikanásobně převyšovat obsah masa v krmivu, přitom maso může být první na seznamu použitých surovin. Proto nespoléhejte pouze na první místo v seznamu surovin. Nebo si naopak pomůže formulací "drůbeží maso" a sloučí tím různé druhy masa dohromady tak, aby první složka krmiva byla živočišného původu.

 Další co hraje důležitou roli je, že surovina například "čerstvé kuřecí maso" nebo "kuře" je včetně obsahu vody (80%). Voda je ale v průběhu zpracování granulátu odstraněna a tato složka by byla s velkou pravděpodobností v seznamu surovin uvedena mnohem dále. Nezapomínejte však na to, že voda je obsažena i v dalších použitých surovinám. Jednoduše tak vypočítat podíl masa v krmivu nelze.

Použití čerstvého masa má však i své výhody. Tato surovina je "vařena" pouze jednou a uchovává si tak více živin než moučka z masa.

Jestliže preferujete použití čerstvých surovin v krmivech pro psy, vyzkoušejte granule NOW! Grain Free. Čerstvé vykostěné maso a dostatek luštěnin, zeleniny a ovoce. Něco jako "Caesar salát". Různorodé složení, opravdu holistika se vším všudy.

Enormní porci masa obsahují receptury Canidae a to zejména receptury PURE. Jestliže preferujete množství živočných proteinů, jsou tyto receptury určené právě pro Vás.

Dáváte-li přednost krmivu rozdělenému podle věku a velikosti psa, jsou pro vás připraveny receptury Blue Buffalo Life Protection. Tyto receptury jsou také nejméně problematické při přechodu z komerčních krmiv. Bohužel, v současné době jsou tyto granule v EU nedostupné, proto jsem zařadili do nabídky receptury Nutra Gold, jež nás překvapily nejen složením, ale i cenou.

 

Taste of the Wild je další krmivo s vysokých obsahem masa. Proto je oblíbeno zejména aktivními pracanty a vzhledem k příznivé ceně i velkými psy. Jestliže krmíte právě granulemi, které obsahují malé množství masa, přecházejte spíše oklikou přes základní receptury Canidae nebo Blue Buffalo. Přímý přechod by mohl být pro vás "voňavou" pohromou.

 

Blue Wilderness jsou pro opravdové fajnšmekry. Máte-li mlsného psa nebo kočku a můžete si dovolit tyto vyjímečné granule, není co řešit. Bohužel, v současné době jsou tyto granule v EU nedostupné.

 

Receptury GO! Natural mají omezený počet použitých surovin, proto jsou vhodné pro vašeho citlivého psa. Nízký obsah provitamínu A předurčuje tyto receptury pro psy se sklonem k reznutí. Přecházíte-li z komerčních krmiv, receptury GO! jsou ta správná cesta.

 

Granule pro psy Power of Nature a Wolfsblut. Obě firmy vyrábí v Anglii a jsou szajména nabídka Wolfsblutu je obdivuhodná. Hledáte-li granule s nízkým alergickým potenciálem

 

 

NOW! Fresh Puppy

Wolfsblut Range Lamb Puppy

Wolfsblut Wild Duck Puppy

Taste of the Wild High Prairie Puppy

Taste of the Wild Pacific Puppy

Nutra Gold Puppy

Nutra Gold Puppy Large Breed

Nutra Gold Puppy Microbite